Sterilovaný křen

Sterilovaný křen recept
Ingredience na sterilovaný křen ve sladkokyselém nálevu :
    • 400 g očištěného křenu

Nálev:

  • 0,2 l vody
  • 0,04 l 8% octa
  • 80 g pískového cukru
  • 10 g soli
Příprava receptu na sterilovaný křen ve sladkokyselém nálevu:

Vodu svaříme s cukrem a solí, přidáme ocet a opět přivedeme k varu.

Křen jemně nastrouháme, spaříme nálevem, hned naplníme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.

Skleničky dáme do zavařovacího hrnce s teplou vodou a sterilujeme.

Po zahřátí na 90 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut. Po sterilaci skleničky se sterilovaným křenem ve sladkokyselém nálevu hned z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *